Očna ordinacija i optika Una

Optika Una temelji svoj rad na porodičnoj tradiciji već četrdeset godina. Prvi put kada klijent uđe kod nas, više nikada i ne pomisli da odu u neku drugu optiku.

Naš cilj jeste da kroz veliko zalaganje, posebnim pristupom klijentu, ljubaznošću ali i profesionalnim pristupom pomognemo u odabiru i izradi traženih proizvoda.

Kod nas u našoj optici možemo vam ponuditi širok asortiman modela okvira naočara, one najnovije i najmodernije do klasičnih okvira tako da možemo zadovoljiti potrebe klijenata svih uzrasta i želja.

Namera nam je da i dalje pratimo kako estetske tako i tehnološke novosti u okviru struke.

Kompletna dijagnostika i pregledi iz svih oblasti oftalmologije

OPŠTI OFTALMOLOŠKI PREGLED

Često se zaboravlja na važnost oftalmološkog pregleda sve dok se ne primete promene u kvaliltetu vida. Ukoliko su promene već postojeće, bolest je već uznapredovala i često se ne može ništa učiniti za vraćanje vida na prvobitni nivo. Mnoge očne bolesti ne pokazuju nikakva upozorenja, niti izraženije siptome i ako veliki broj njih može dovesti do trajnog gubitka vida. Zato je bitna preventiva.

DIJAGNOSTIKA I LEČENJE OČNIH BOLEST

Važnost kvalitetnih uređja jeste kako bi se uspostavila tačna dijagnoza. A naša ordinacija vam nudi najkvalitetniju i najbolju tehnologiju i dijagnostiku.

PREGLED OČNOG DNA (FUNDUS)

Jako je bitan redovan pregled naročito kod osoba sa dijabetesom, degeneracijom makule, povećanim krvnim pritiskom i brojnim drugim bolestima. Naročito je važan kod kratkovidosti, gde su vrlo česte periferne degenerativne promene koji dovode do razvoja ablacije retine. Ali ako se degenerativne promene otkriju na vreme, može se sprečiti nastanak ablacije.

KOMPJUTERIZOVANO VIDNO POLJE​

Ovo je dijagnostička metoda koja se postavlja ranu dijagnozu glaukoma, procenjuju oštećenja vida nastala kod postojanja glaukoma i prati efikasnost antiglaukomske terapije.

TESTIRANJE KOLORNOG VIDA DEFEKTA NA BOJE – ISHIHARA

Ispoljava se pri razlikovanju crvene, zelene i plave (kombinaciju tih boja). To je poremećaj raspoznavanja boja.

EGZOFTALMOMETRIJA (PO HERTELU)​

To je postupak merenja izbočenosti očnih jabučica i radi se u sklopu dijagnostičke obrade kod bolesti štitne žlezde.

OPERACIJA UKLANJANJA ČMIČKA (HALACIONA)

Čmičak je gnojna upala lojnih i znojnih žlezda,smeštena na rubu unutrašnjosti kapaka. Unutrašnji čmičak jeste lokalizovana upala kapka,dok spoljašnji formira upaljeni čvorić sa žućkastim vrhom  pratećim bolnim crvenilom.

ISPITIVANJE SUVOĆE OKA (ŠIRMER TEST, BUT TEST)

Širmer test se koristi za određivanje količine lučenja suza. A služi se pomoću filter papirića koji se stavljaju u temporalni deo donjeg forniksa konjunktive.But test-(prekid suznog filma) je test za ispitivanje kvaliteta, odnosno stabilnosti kvaliteta prekornealnog suznog filma. I služi  tako što se suzni film oboji fluoresceinom, koji se ukapava u konjunktivalni sakus, a onda se na biomikroskopu posmatra vreme kada se pojave prve pukotine suznog filma.

MERENJE OČNOG PRITISKA (IOP)

Glaukom predstavlja drugi uzrok slepila u svetu. Prema brojnim ispitivanjema 9 miliona ljudi boluje od ove bolesti u Evropi.Skrining je od velike važnosti i on podrazumeva redovne oftalmološke preglede za populaciju nakon 40.godine. Očni pritisak (IOP – intraokularni pritisak) je regulisan hemodinamskim odnosom između stvaranja i eliminacije očne vodice. Intraokularni pritisak se kod zdravih osoba kreće od  10 -21mmHg uz dnevne varijacije.

Naša ordinacija pruža lekarska uverenja

  • Za upis u školu
  • Za sticanje oređenih sertifikata

Kontakti

optikauna.com

Medicinske Publikacije
Napišite komentar