Fidija – Plastična hirurgija

Naša Ordinacija Fidija pruža razne vrste usluga, poput plastične ,rekonstruktivne i estetske hirurgije. Takodje pored pružanja estetskih zahvata ,naša ordinacija se bavi hirurgijom tumora i šake,kao i lečenjem opekotina. U našoj praksi koristimo različite oblike filtera za punjenje bora i usana,kao i metode podmladjivanja leserima i mezoterapijom. Primenjujemo najsavremenije plastično hirurške metode, koje je upotpunjeno višegosnjim iskustvom u radu na Vojno medicinskoj Akademiji.

Ordinacija Fidija postoji od 2003 godine i nalazi se u mirnom delu Mirijeva,poslednja stanica autobusa 27 (okretnica), lako orjentisana. Do sada nas je posetilo više od 1000 zadovoljnih pacijenata, a to je naše najveće zadovoljstvo I zahvalnost na poverenju.
Da bi zadržali stručni nivo,naš tim stručnjaka učestvuje u svetskim i domaćim brojnim kongresima, simpozijumima i ostalim predavanjima,koji nam omogucavaju da pratimo i budemo u koraku sa svetom.

Ordinacija je moderno opremnjena ,pruža prijatnu atmosferu,a diskrecija svakog pacijenta se poštuje. Uz ljubazan i strucan tim Vaš problem ce biti reseni u najkreaćem roku.

Dr. Goran Stanković

Spec. plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije sa iskustvom od preko 20 godina i isto toliko rada na VMA. Član je nacionalnog, balkanskog i evropskog udruženja za plastičnu hirurgiju SRBPRAS, BAPRAS, ESAPRS. Autor i ko-autor više od 30 naučnih članaka. Vlasnik ordinacije za plastičnu rekonstruktivnu i estetsku hirurgiju FIDIJA.

USLUGE

Strukture koje najčesce naši pacijenti žele da koriguju prilikom korekcije nosa su: vrh nosa,nosni greben, nosna krila i nozdrve ,nosna pregrada i ugao nosa sa usnom. Mogućnosti korekcije su mnogobrojne. Nos se može skratiti ili produžiti, smanjiti ili povećati, ispraviti, suziti ili proširiti, grba sa nosnog grebena se može ukloniti..Ovo su samo neke od brojnih mogucnosti koje pruzamo.

Korekcija grudi

Nakon samog zahvata korekcije,pacijent ordinaciju moze napustiti istog ili sledećeg dana. Operacija se vrši u opštoj anesteziji koja traje najviše do dva sata. Konci operacije skidaju se nakon nedelju dana i preporučuje se da naredne četiri nedelje pacijetnt nosi posebne grudnjakeZabranjeno je  bavljenje težom sportskom aktivnosti u trajanju od mesec dana.

Podizanje grudi

Kako bi se omogućilo podizanje grudi(mastopeksija) i postignula adekvatna čvrstina grudi,uklanja se višak kože i tkivo dojke se oblikuje. Mastopeksija je hirurška procedura kojom se menja oblik grudi i kojom se opuštene grudi vraćaju u prvobitni položaj.

Dermolipektomija

Nakon trudnoće ili usled naglog gubitka težine često dolazi do trajnog rastezanja kože i slabosti trbušnih mišića.

Ova opercija obuhvata  nekoliko razlicitih aspekata :

  • Odstranjivanje viška opuštene kože i
    podkožnog masnog tkiva sa donjeg dela stomaka, zatezanja preostale kože čime se dobija zategnut, ravan i istanjen prednji trbušni zid
  • Koriguje se položaj i izgled pupka
  • Po potrebi se ojačaju trbušni mišići čime se utiče na izgled trbušnog zida i suženost struka

Nakon operacije pacijent ostaje u bolnici u zavisnosti od post-operativnog toka, najviše do tri dana. Operacija se vrši opštom anestezijom,sam rez je na donjem delu stomaka, a konci se skidaju nakon dve nedelje potpunog zarastanja. Preporuka pacijentu jeste da tokom oporavka nosi steznik oko dva meseca, izbegava fizičke aktivnosti, a ožiljke će uz savete lekara rešiti.

Kontakti

fidija.com

Medicinske Publikacije
Napišite komentar