Troškovi kolonoskopije

Kolonoskopija je pregled koji se vrši posebnim uređajem koji se zove kolonoskop. Doktor s hirurškim sondom dijagnosticira stanje creva, snimaju nenormalne stranice i analizu tkiva. Može se ukloniti tokom postupka.

Postupak se može obaviti sa ili bez anestezije. U prvom slučaju pacijent spava tokom postupka. Dva sata nakon što se probudite, možete se vratiti u normalne zadatke, ali ne biste trebali voziti automobil. Bez sna, manipulacija se vrši lokalnom anestezijom. Pacijenti primjećuju neznatnu bol, tešku nelagodu i neugodne senzacije.

Indikacije za dijagnosticiranje creva

Svi pacijenti sa problemima od creva preporučuju se provoditi istragu. Glavne oznake za implementaciju su:

 • neoplazmi;
 • krvarenje;
 • ulcerozni kolitis;
 • zatvor;
 • Crijevna opstrukcija.

Podrška se može izvesti i nakon uklanjanja polipa, dok prate adhezije, tumore, intubuscepcija i ulcerozni kolitis.

U svim tim manifestacijama istraga je neophodna metoda dijagnosticiranja i praćenja efikasnosti izvedenog tretmana.

Kolonoskopija je jedna od najjadnijih i nadzornih metoda cotvornog ispitivanja.

Kontraindikacije

Sljedeće bolesti i uvjete ne smiju se tretirati ovom vrstom dijagnostičke procedure:

 • Akutne bolesti crijeva.
 • Peritonitis.
 • Ishemijski kolitis.
 • Otkazivanje Srca.
 • Plućna insuficijencija.
 • Problemi s zgrušavanjem krvi.
 • Također, video stezanja ne treba obaviti ako je pacijent u ozbiljnom stanju.

Cijene kolonoskopije u Rusiji

Svaki pacijent koji pokazuje ovu vrstu manipulacije pita se koliko košta kolonoskopije? Od u nastavku moguće je razumjeti razlike u cijenama u različitim gradovima u zemlji.

Stol. Cijene u različitim ruskim gradovima

Kao što je prikazano u gornjoj tabeli, troškovi kolonoskopije ovisi o regiji u kojoj se postupak vrši, mjesto i zdravstvene ustanove. Najviša cijena usluge je u Moskvi, a najniža u Krasnodaru. Cijena usluge u Moskvi je u prosjeku 9. 000 rubalja. Takođe ovisi o tome postoji li opća anestezija ili ne.

U državnim zdravstvenim centrima manipulacija je besplatna, ali bez sna. Ako pacijent ima veliku prag boli, bolje je pronaći kliniku u kojoj se manipulacija izvodi pod anestezijom. To se obično radi u privatnim klinikama.

Privatne bolnice obavljaju i postupak bez anestezije. Cijena ovog procesa u Moskvi iznosi oko 5. 000 rubalja. Posjeta privatnoj bolnici ima nekoliko prednosti:

 • Prvo, bolja oprema u odnosu na javne bolnice. U državnim institucijama, kolonoskopija pokriva osiguranje, a oprema koja se koristi za njegovu implementaciju ostavlja mnogo želja. Često bolnice nemaju čak ni pisač za ispis kvalitetnih slika.
 • Drugo, u plaćenim institucijama dijagnostika su vrlo temeljita. Upoređivanje državnih centara i plaćenih institucija, zatim u prvom mjestu gdje je postupak uključen u osiguranje, pacijenti često ne ispituju pacijente temeljno.

Trošak istraga u inostranstvu

Kolonoskopija u inostranstvu izvodi se isključivo pod anestezijom. Troškovi postupka razlikuju se od zemlje do zemlje. U Sjedinjenim Državama istraga košta 250 do 2100 USD. U Njemačkoj će ispitati crijeva koštat će 300 dolara, a u nekim zemljama Europske unije troškovi dosežu hiljadu ili više eura.

Ako otkriju polipe tokom istrage, oni se uklanjaju protiv plaćanja – jedan Polyp košta oko 75 dolara. Tokom dijagnoze može biti biopsija iz područja koja košta oko 40 dolara.

U bolnicama u Izraelu, dijagnostika će koštati hiljadu dolara. Pacijenti mogu napraviti i virtualnu dijagnozu koja košta dvije hiljade dolara. Ako se tijekom postupka otkrije polipi, na cijenu creva dodaje se hiljadu dolara.

Virtualna dijagnostička metoda nije alternativa klasičnom metodom.

U mnogim SND zemljama dijagnostika je pristupačna. U Bjelorusiji će proces koštati 600 rubalja i oko 8. 000 tenga u Kazahstanu.

Da li je istraga uključena u obavezno i ​​dobrovoljno zdravstveno osiguranje?

Postoji popis procedura koje osiguravajuća društva moraju platiti. Tačna lista se mijenja svake godine. Stoga, ako želite saznati upravo koje vrste usluga, morate nazvati svoje osiguravajuće društvo i postaviti detalje.

Obično MHI politika uključuje plaćanje klinika za ispitivanje creva. Međutim, nisu sve osiguravajuće kuće plaćaju za anesteziju. Najčešće se ova usluga plaća sami pacijenti.

VHI je prekriven kolonoskopijom i anestezijom. Većina osiguravajućih društava uključuju anesteziju na računu osiguranja. U okviru VHI polica, bilo koja složena operacija u određenom iznosu polica može se izvesti. Stoga se ova intervencija može uključiti u trošak polipa, bez obzira na dodatne intervencije koje bi trebale biti izvedene tokom kolonoskopije: polipa, biopsija itd.

Gdje je istraga besplatna?

Kolonoskopija se može učiniti i besplatno. Ovo je standardno u svim urbanim klinikama ako za to postoji indikacija. Međutim, trebali biste imati na umu da je istraga besplatna i ne uključuje anesteziju. Ako klinika ima staru opremu, slike će biti crno-bijele ili njihov kvalitet neće biti najbolji. Ipak, može se izvesti besplatna kolonoskopija.

Video slon je umjereno bolan i neugodan proces. Ako pacijent ima visoki prag boli, najbolje je izvršiti postupak samo pod anestezijom. Pacijent neće osjetiti nikakvu nelagodu dok spava. Mnogi ljudi koji su obavljali istragu bez spavanja preporučuju se da se izvode samo pod anestezijom. Stoga, prije nego što pristane na besplatan proces, vrijedno je razmatranje da li se može platiti za plaćanje.

Medicinske Publikacije
Napišite komentar