Gdje mogu izvesti elektronura (ENMG)?

Elektronska centralomija (ENMG) je posebna istražna tehnika koja se koristi za dijagnosticiranje različitih neuroloških bolesti i reumatskih patologija i ozljeda. Najčešće se koristi u multiplici sklerozi, mastenijem gravisom, neurološkim bolestima donjih ekstremiteta i drugih patologija. Gdje mogu napraviti elektromiografiju? Ispitivanje možete izvesti besplatno ili platiti na svim zdravstvenim ustanovama opremljenim posebnom opremom.

Indikacije, vrste metoda, tehnike i lokacije

ElectroneastUmyography je istraga koja može istražiti stanje perifernog nervnog sistema i otkrivanje sposobnosti za smanjivanje mišićnog aparata. Istraga se može izvesti na donjim ekstremitetima, licem i gornjim ekstremitetima.

Electron Orromyografija ima nekoliko verzija:

 • Igla (ubrizgavanje igle u pacijenta za procjenu obroka, postupak je blago bolan);
 • Površina (neinvazivna, bezbolna).

Istraga je naznačena u sljedećim uvjetima:

 • polineuropatije;
 • trauma na bilo kojoj lokaciji;
 • neuritis i neuropatije;
 • osteohondroza grlića i prsa;
 • Miastenia Gravis;
 • miozitis;
 • Parkinsonizam;
 • Vibracijska bolest;
 • multipla skleroza.

Istraga ne zahtijeva posebnu pripremu. Postoje manja ograničenja za upotrebu lijekova koji jačaju ili inhibiraju prijevod nervnih impulsa. Lijekovi mogu iskriviti rezultate istrage. Bolje je da ne uzimate nikakve lijekove 1 dan prije postupka (miorelaxuts, antiholinergics, ant i-ggregacijski agensi).

Postupak se izvodi u uredu, opremljen posebnom opremom. Elektrode su instalirane na pacijentu tokom ispitivanja. Ranije obrišite kožu alkoholom (odmašćivanje, dezinfekciju) i primijenite poseban gel koji prevodi protok. Jedna elektroda pričvršćena je na mišićni trbuh, a drugi na tetivu. Treći element koji djeluje kao inhibitor.

Elektromiografija nije dozvoljena kod pacijenata sa pejsmejkerom. Metoda igala ne smije se koristiti kod pacijenata sa HIV-om kako bi se izbjegla infekcija osoblja.

Gdje se može izvršiti elektroneuromiografija? Proces se smatra sigurnim jer koriste vanjski materijal za fiksiranje za jednokratnu i igle za tehniku ​​igala. Istraga se ne provodi u malim bolnicama koje su udaljene od regionalnih i saveznih centara. Postupak mogu izvesti velikim bolnicima na osnovu 24-satne njege, dnevnih centara, velikim poliklinikama i plaćenim centrima. Plaćene institucije obavljaju preispitivanje u gotovini i također na osnovu MZI politike.

Da bi se izvršili elektronuralni, pacijenti iz regije trebaju upućivanje s ekstraktom anamneze tako da ljekar zna kako izvršiti postupak i koji će dio tijela biti ispitan. Bit će potrebna polica za provođenje istrage. Plaćeni zdravstveni sadržaji mogu prihvatiti pacijente sa obaveznim zdravstvenim osiguranjem ili za gotovinsko plaćanje.

Enmg u Sankt Peterburgu i Moskvi

ENMG se može obaviti u Sankt Peterburgu i Moskvi. Institucije u tim velikim gradovima imaju najnoviju opremu koja povećava kvalitetu dijagnoze. Besplatne klinike prihvataju svi pacijenti koji dolaze iz drugih regija zemlje sa OMS policama. Plaćeni zdravstveni centri pružaju usluge u okviru OMS politike i na osnovu plaćanja. Pacijenti tretiraju visoko obučeno osoblje sa širokim iskustvom.

Bolnice u Sankt Peterburgu pružaju elektroneuromiografiju usluge:

Dinastijski medicinski centar

Gornji udovi – 2400.

Donji ud – 2400.

Gornji i donji udovi – 4800.

ENMG 1 zona + igla EMG – 4400.

ENMG 2 zone + igla EMG – 6800.

Igla (1 područje) – 1500.

Igla (1 segment) – 900.

Stimulacija (1 ud) – 1500.

Stimulacija (1 segment) – 900.

Medicinski centar Reiclinic

Stimulacija (1 područje) – 2600.

Stimulacija (2 područja) – 3600.

Igla (1 područje) – 3600.

Igla (dva područja) – 4600.

Medica u Bogyrskyju

Najjeftinije istrage nude sljedeće institucije: Medica na Bolatyrsk, Profimedica, Medilija. Te institucije dobro obavljaju pregled i u kratkom vremenu.

Usluge elektromiografije nude sljedeće LPA Moskovske institucije:

1 regija – 3 000.

Područje 2 – 4 000.

Za pacijente sa polineuropatijom – 5. 000.

Akademik Alexander akademik klinika

Botkinova državna klinička bolnica

Klinička bolnica br. 119

Nacionalno istraživanje i klinički centar za zdravlje djece

Istraživački centar Bakulev

Poliklinika br. 4 Rusko Ministarstvo unutrašnjih poslova

Najjeftinije preglede nude sledeće bolnice: Bakuleva, Gradska klinička bolnica br. 52 i poliklinika br. 4 Rusko Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Elektromomiografija se smatra vrlo informativnim, jednostavnim i sigurnim metodama ispitivanja neuroloških, hirurških i reumatskih bolesti. Istraživanje možete izvesti besplatno u bilo kojem glavnom Domu zdravlja sa specijalizovanom opremom. Sve što trebate je MHI polica i preporuka lokalnog zdravstvenog centra. Postupak se može izvesti i za plaćanje u bilo kojem Domu zdravlja specijaliziran za elektronuralnu.

Medicinske Publikacije
Napišite komentar